Trådlösa länkar -dagens länkar 6/10

Dagens länkar innehåller nyheter från världen utanför Sverige. Hoppas du får en trevlig trådlös torsdag!

4G för data, ja men sen då?
Vi tenderar att glömma bort att 4G kommer att implementeras i telefoner i samma utsträckning som 3G idag. Qualcomm har en bra bild som visar 4G utvecklingen från att erbjuda datatrafik via 4G modem, till att använda LTE för data och 3G för röstsamtal till att gå över till VoIP via LTE för röstsamtal och bara använda 3G som fallback.

Bild via 3G & 4G wirelessblogg

Källa: Qualcomm [pdf]

WLAN och GSM i Malawi
Det här tycker vi låter intressant. En organisation vill sprida trådlös internetuppkoppling och förse invånare i Malawi i sydöstra Afrika med datorer. Man tänker sig sätta upp trådlösa nätverk för att sprida gratis trådlöst till byarnas invånare och bygga nät med vanlig WLAN-teknik. Sånt här engagemang tycker vi är kul att se!

Källa: Malawi Wifiproject

Wifianvändare patentstäms
Innovatio IP Ventures från Delaware stämmer små företag som hotell, caféer och andra som har trådlösa nätverk för sina gäster. Företaget hävdat att man har patent på delar av de trådlösa tekniker som används och vänder sig mot kommersiella användare istället för tillverkare vilket har rönt en hel del uppmärksamhet.

Källa: Patent examiner och Elektroniktidningen

GPS i mobilen lagkrav
I USA kommer FCC kräva att alla operatörer, inklusive voIP operatörer har GPS i mobila enheter från och med 2018. Detta då man anser triangulering av position alltför inexakt särskilt vid kontakt med larmnumret 911 då det är viktigt med en så exakt position som möjligt för att spara viktiga sekunder och för att kunna sätta in rätt insats.

Källa: FierceMobileContent


Tyck till!


Bloggen drivs av Induo AB och Induo Home AB

Induo Home AB · www.induohome.com · 08-659 43 10

Induo AB · www.induo.com · 08-659 43 00